Oost-West Börk op zijn Best feest

Gratis

Dit evenement is voorbij.

Oost-West Börk op zijn Best feest

Stichting Zomeractiviteiten Westerbork houdt op Koningsdag 27 april van 14.00 uur tot 24.00 uur een feest. Op diverse plaatsen in het dorp op de Oost-West as worden festiviteiten gehouden voor alle leeftijdscategorieën.

In 2020 en 2021 is de hoofdroute door het centrum van Westerbork op de schop geweest. Het van Weezelplein is aangepakt en de Hoofdstraat, Oosteinde en Westeinde hebben een upgrade ondergaan. Hierdoor ziet het er weer gezellig uit en is het ook een stuk veiliger geworden. Om deze aanpassing te vieren zal er op Koningsdag 27 april een groot feest gegeven worden voor alle inwoners van Westerbork.

14.00-18.00 uur: Kinderspelen
Op het terrein achter het Aole Gemientehoes zullen een 4-tal spectaculaire speeltoestellen worden geplaatst. Bungeejumpen, springen, klimmen en glijden maar voor de basisschooljeugd.
De brandweer is ook aanwezig en zal een demonstratie geven. 

14.30 uur: Op een 4-tal terrassen in het centrum zal livemuziek te horen zijn. Bij Meursinge zullen de Börkerstroomzangers een optreden verzorgen. 

15.00-16.00 uur: Opening en Optocht
Na De officiële openingshandeling door B&W bij Zalencentrum Meursinge zal de optocht met muziek, oldtimers, steamroasters en paardentrams van start gaan. De route zal zijn Hoofdstraat, Van Weezelplein, Westeinde, Kastanjelaan, Lindelaan, Molenweg en Hoofdstraat. Uiteraard met de nodige muzikale omlijsting.

15.30-16.30 uur: Historisch Westerbork; verzamelen bij de Voorhof
Er is gelegenheid om onder begeleiding van een gids een rondleiding te krijgen door het nieuwe centrum incl. een bezoek aan de kerken. Oude en nieuwe foto's en films zullen op diverse plekken in het dorp worden vertoond. Er is een film gemaakt van Westerbork in het algemeen, en van het nieuwe centrum in het bijzonder. Deze film zal in de Voorhof bij de start van de rondleiding vertoond worden.

13.30 tot 15.45 uur: Muziek aan de deur
De Börkers die wat minder goed ter been zijn brengen wij "muziek aan de deur". Het Borkerheem, de Kruumten en het Derkshoes zullen worden bezocht door de “platte-kar” met muziek. Daarnaast worden in de ochtend worden alle senioren op een gebakje getrakteerd. 
Ook mantelzorgers hebben een gebakje kunnen bestellen die ze langs kunnen brengen bij hun zorgbehoevende. Op te halen in de koffiewagen van Zomeractiviteiten achter het Aole Gemeentehoes.

17.30-19.30 uur: Westerborker BBQ
Bij het Aole Gemientehoes wordt een grootse BBQ georganiseerd. Voor dit deel van het programma moet men een kaartje kopen van € 13.50 In de maand april is er een zegelactie bij de ondernemers in het centrum en kan men sparen voor € 5,- korting op de BBQ. Kaarten zijn verkrijgbaar voor 25 april bij Jumbo Vinke. Kaarten voor de BBQ op de dag zelf kosten € 15,-. 

Avondprogramma
20.00 -24.00 uur: Jongerendisco We can dance forever !
De bassen gaan vol open en bij Meursinge barst de alcoholvrije jongerendisco los.
DJ API zal het publiek vermaken met hedendaagse muziek. 

20.30 – 00.30 uur: Back to the 60/70
Altijd al willen weten wat de favoriete golden oldie van je buurman of kameraad is ? En ben je meer een muziekluisteraar dan een party tiger?  Je kan "jouw” nummer aanvragen uit de jaren 60-70 via de website www.zomeractiviteiten.nl. De 1e 25 opgaven zullen door DJ Wim Boer in een Play list worden gezet en worden gedraaid. Ook als je alleen maar wilt komen luisteren moet je je aanmelden via de website want er is maar plaats voor max 80 muziekliefhebbers in de kleine zaal bij Diggels dus vol is vol. 

21.30 – 01.30 uur: Oranjebal
Bij Diggels vindt het eindfeest plaats, vergelijkbaar met het oranjebal zoals dat hier als sinds jaar en dag wordt gehouden. De beentjes van de vloer of gezellig staan bij te kletsen met vrienden.

 

Organisator

Locatie

Info

Kaart