Korenfestival met oude ambachten

Gratis

Korenfestival met oude ambachten

Het Korenfestival met oude ambachten in Westerbork is een jaarlijks evenement dat bekendstaat om zijn unieke combinatie van muziek en traditie. Gedurende het festival treden verschillende koren op en worden er demonstraties gegeven van oude ambachten. Dit jaar omvat het festival optredens van de volgende koren: Börkerstroomzangers, De "Sjompiesingers", Meppeler Muiters, De "Noszelie Singers", Shantykoor Wrakhout en  The Sweel Singers

Naast de muzikale optredens zijn er demonstraties van oude ambachten, waar bezoekers kunnen zien hoe deze vaardigheden in vroeger tijden werden beoefend. Ambachtslieden demonstreren onder andere:  Tin gieten, zeilmaken en tuigerij, houtbewerking, pottenbaker en kantklossen.
Bezoekers kunnen zien hoe deze ambachten in vroeger tijden werden beoefend

Het festival biedt een unieke gelegenheid om te genieten van muzikale optredens en tegelijkertijd kennis te maken met oude ambachten die een belangrijk deel uitmaken van ons cultureel erfgoed. Bezoekers kunnen de demonstraties bijwonen en meer leren over de technieken en geschiedenis van deze traditionele ambachten.

Organisator

Locatie

Info

Kaart