Bockbierfestival 2019

Bockbierfestival 2019

Datum: 13 oktober 2019
Tijd: 14:00 uur
Locatie: Westerbork, Hoofdstraat

Op zondag 13 oktober vanaf 14.00 uur vindt de tweede editie plaats van Bockbier fest Bork in hartje Westerbork. De inwijding van het Bockbierseizoen is elk jaar weer een gegronde reden om met elkaar te proosten. Daarnaast kunnen de deelnemende bierbrouwers strijden om de titel van het ‘beste bockbier’! Lekkere biertjes, hapjes, muziek en een heleboel gezelligheid! Proost u gezellig mee?

Dit jaar doen er maarliefst 10 verschillende bierbrouwerijen mee:  Het gaat om de vier Drentse brouwerijen: Maallust uit Veenhuizen, de Veteraan uit Emmen, Jonge Beer uit Hoogeveen en hobbybrouwerij de Lauwe Bud uit Westerbork. Daarnaast uit Friesland: de Kleine Beer uit Lemmer, Noarder Dragten uit Drachten en Grutte Pier uit Leeuwarden. Ook de Groningers zijn goed vertegenwoordigd met de brouwerijen Martinus en Bax uit Groningen. Wieninger uit Duitsland is ook weer aanwezig. En tenslotte hebben we ook een Overijsselse brouwerij naar Westerbork kunnen halen: Brouwerij Avereest uit Dedemsvaart.

De voorverkoop van de consumptiekaarten en proefglaasjes met officieel Bockfest logo is inmiddels begonnen. “We horen dat vooral de glazen met speciaal logo erg in trek zijn bij de bezoekers van festivals. Mijn advies is dan ook om er snel bij te zijn. De glazen zijn in beperkte oplage beschikbaar.” De kaarten liggen vanaf maandag bij warenhuis Wassen en Drankenspeciaalzaak Vinke, met Erwin in de voorverkoop.

Het Bockbierfest is een initiatief van stichting Zomeractiviteiten en wordt georganiseerd door een enthousiaste werkgroep met Börkers Erwin de Boer, Henk Strijker, Frank Schröer en David de Leeuw. Het vindt plaats in de Hoofdstraat tussen Drankenspeciaalzaak Vinke, met Erwin en Het Wapen van Westerbork. De start is om 14.00 uur en het evenement eindigt om 18.00 uur. Voor de speciale Bockbierglazen is er een beperkte oplage.

Onze sponsors

Word Vriend

Meer dan 1000 gezinnen zijn al vriend van Stichting Zomeractiviteiten. Wij zijn daar als bestuur heel dankbaar voor, omdat het voor ons als bestuur zowel moreel als financieel een flinke oppepper geeft.

Word Vrijwilliger

Lijkt het je leuk om te helpen met het opbouwen van kramen, het verkeer te regelen bij evenementen of anderzijds betrokken te zijn bij wat wij doen? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Word Sponsor

Om activiteiten te kunnen organiseren is geld nodig. Als sponsor van de stichting steunt u ons niet alleen financieel maar waarborgt u ook de gezelligheid in het dorp.

Share This

Informeer ook anderen

Wordt het nog leuker!